Use the buttons to browse through the AA articles archive or to find out more about the newspaper and distribution.
27/3/2020 / Issue #029 / Text: Treehouse

In november is op de NDSM-werf in Amsterdam Noord het ‘Treehouse’ geopend

Treehouse verhuurt zo’n 110 atelierruimtes aan kunstenaars en creatieven uit alle kunst- en ontwerp disciplines: theatermakers, schrijvers en muzikanten, schilders, tekenaars, (mode-) ontwerpers, grafisch ontwerpers, video- en beeldend kunstenaars. Elke professional met een creatief beroep kan een atelier huren in het ‘Treehouse’.

Naast meer dan 110 individuele ateliers, omvat de mini metropool aan het IJ een centrale bijeenkomstruimte, een gezamenlijke werkhal, een binnenpleintje, een prachtig terras  en een grote expositie- en performance-ruimte. De gebruikers van het Treehouse kunnen hun werk in deze gemeenschappelijke ruimtes tonen aan het publiek. Naast exposities en optredens, worden er ook workshops, festivals en andere publieksevenementen georganiseerd. Iedereen met een nieuw idee is welkom, ook van buiten het Treehouse. De slogan van Treehouse NDSM is dan ook ‘a playground for serious artists’.

Het Treehouse is een stedelijke boomhut; een plek waar je kunt dromen, en waar je je concepten realiseert. Een plaats voor vernieuwing en experiment, waar creatief talent zich kan ontwikkelen. Iedereen die een atelier huurt in het Treehouse formuleert dan ook van tevoren een ambitie of een doel in een projectvoorstel om in het Treehouse aan te werken, en stelt een manier voor om het werk onder de aandacht van het publiek te brengen.

Op deze manier groeit het Treehouse de komende jaren uit tot een dynamische en internationale gemeenschap waar kunstenaars en andere creatieven elkaar inspireren en bevragen, en een breed publiek uitnodigen om naar hun werk te komen kijken en luisteren.

Voor kunstenaars die dit concept aanspreekt zijn nog ateliers beschikbaar.
Ga naar www.ndsmtreehouse.nl
of – beter – kom langs!