Use the buttons to browse through the AA articles archive or to find out more about the newspaper and distribution.
13/12/2016 / Issue #010 / Text: AA & Pllek

Pllek opent livemuziek podium in Amsterdam Noord

Vanaf 1 december 2016 is Amsterdam een nieuw live podium rijker. Voor velen is het geen onbekende locatie meer want Pllek staat zowel in Amsterdam als ver daarbuiten bekend als culturele locatie met (h)eerlijk eten, een stadsstrand en een mooi uitzicht op de skyline van Amsterdam. Na ruim vier jaar werd het tijd voor een nieuwe stap. Dat wordt de Pllek Live Stage, met elke eerste donderdag van de maand nieuwe, spannende live optredens. 
Pllek Live Stage wordt een toegankelijk podium voor de nieuwsgierige en open-minded muziekliefhebber. De zaal naast het restaurant is ingericht met een professioneel licht- en geluidssysteem en daarmee een volwaardig poppodium dat ruimte biedt aan ruim 300 bezoekers. Het stoere zusje van Pllek hoopt onverwachte, energieke en bovenal dansbare live performances in een bijzondere industriële setting te brengen. Verwacht internationale acts, debuut optredens en crossovers tussen hedendaagse elektronica met westerse en niet westerse muziekgenres.
Pllek Live Stage wil bezoekers uitdagen om buiten hun huidige comfortzones te treden en het onbekende te ervaren. Zoals altijd wil Pllek iets anders bieden dan het aanbod uit de stad. Pllek wil verwarren, spelen met verwachtingen en alle zintuigen prikkelen. 

Over Pllek
Pllek is vrij, verbonden, warm en creatief, met aandacht voor bewust leven en duurzaamheid. Bewust leven gaat verder dan een gezonde levensstijl en verantwoord eten. Pllek wil mensen inspireren. Gedurende het hele jaar programmeren we daarom op onze eigen wijze livemuziek, internationale films met een boodschap, yoga, kunstexposities en diverse (culturele) events. Bij Pllek ervaar je een eilandgevoel midden in de stad. 

Volgende event: PLLEK LIVE STAGE present:
Gato Preto // SKIP&DIE // Prace
Thursday 5 January 2017
Doors open: 20:00 uur.
Presale: € 12,50 | Doorsale: € 15,00

Een spicy, energieke line-up tijdens de tweede editie van Pllek Live Stage op donderdag 5 januari. Nadat SKIP&DIE twee maanden lang volle zalen trok tijdens hun toer door Nederland, staat de band in januari in een line-up geboekt bij Pllek Live Stage. Samen met het Afro futuristische duo Gato Preto en music producer en DJ Prace zullen zij de toon van het nieuwe livemuziek podium in Amsterdam Noord voortzetten, nadat deze op 1 december 2016 met een wervelwind aan energie geopend werd.  

SKIP&DIE is zonder twijfel de hoofdvertegenwoordiger van crossovers tussen verschillende (westerse en niet-westerse) muziekgenres en daarmee het ultieme visitekaartje voor het concept van Pllek Live Stage. Deze vierkoppige band brengt een multi mix van kosmische psychedelica, tropical, experimental, rap, dub, digitale cumbia, getto tech, punk en afro futuristische beats. Dat en eigenlijk nog veel meer, met een politieke ondertoon. Voor de derde keer ontvangt Pllek Catarina a.k.a. Cata Pirata (songwriter, vocalist & oprichter), Gino (percussie & gitaar), Daniel (gitaar & sas) en Jori (producer, keys & FX) met open armen.

Gato PretoSommigen noemen hun stijl Future Kuduro en Global Bass music, anderen genieten simpelweg van deze waanzinnig unieke sound die eigenlijk niet onder één genre te vatten is. Gata Misteriosa en Lee Bass reizen in hun tijdmachine het universum af, op jacht naar nieuwe grooves. Een optreden van deze hypersonic beatmachine betekent futuristische outfits, Gata springend op het podium en een zonnig en ritmisch muziekspel die zelfs de muurbloempjes lostrekt.

Prace - Je zou hem een componist, een muziekproducer, een pianist of een DJ kunnen noemen. Zijn roots liggen in de hiphopcultuur, jazz, Latin en elektronische genres, daarnaast studeerde hij Indiase en Arabische muziek. Prace combineert het beste van verschillende muziekculturen om de schoonheid van de wereld samen te brengen in een eigen gecreëerde stijl die hij Dubnova noemt. Latijnse ritmes met een dub-stijl baseline en elektronische sounds gecombineerd met organische elementen.

Meer info en agenda vind je op www.plleklivestage.nl en hun Facebook pagina.

Booking info
Ben je een artiest, manager of boeker van een artiest en denk je met je act binnen het profiel van Pllek Live Stage vallen, neem dan contact op met Marlouze Vooijs via muziek@pllek.nl